Catharina parkiet aanschaffen

Je heb je helemaal ingelezen wat voor vogel een Catharina parkiet is. Je bent helemaal weg van deze lieve vogelen bent klaar om een koppel aan te schaffen. šŸŽ‰ šŸ˜Ž dat pak je zo aan.

Voor het aanschaffen van een Catharina kan ik alleen mijn persoonlijke ervaringen en mening delen. Hopelijk helpt dit jou bij het vinden van leuke vriendjes.

Je eerste vogel

Als je voor de Catharina gaat moet je er altijd twee of meer nemen. Deze vogels zijn te sociaal om alleen in een kooi te zitten. Als eerste vogel kun je het beste een jonge vogels nemen om te kunnen opvoeden. Je kunt er gelijk 2 jonge nemen of de een na de andere. Ze zullen er niet minder tammer van worden.

Let er op dat de vogel zelfstandig kan eten, dat hij/zij goed in de veren zitten en dat ze al kunnen vliegen. Een jonge vogel die is uitgevlogen is 6 tot 8 weken oud.

Wat ik zelf heb gedaan is dat ik eerst Ć©Ć©n in huis heb gehaald om deze (basis) tam te maken en vervolgens een tweede er bij gedaan. Deze tweede leerde veel van zijn vriendje. Dit was in een periode van 3 weken.

Oudere Catharina’s kunnen ook leuke huisdieren zijn. Je zult er alleen meer geduld mee moeten hebben. In sommige gevallen het geduld van Moeder Theresa zelf. Als hij/zij nog niet tam is, zal het langer duren tot hij/zij tame is, in verhouding tot een jonge vogel.

Waar je vogel kopen.

Catharina’s kom je niet snel tegen in een dierenwinkel. Je kunt ze het beste aanschaffen bij een kweker of bij iemand is zelf een nestje in de huiskamer heeft. Deze kun je onder andere vinden op marktplaats, facebook groepen en vogelmarkt.net.Ā  De prijs voor een Catharina kan variĆ«ren afhankelijk van de kleur (mutatie) die de vogel heeft.

Catharina prijzen

Tips:

  • Vraag de kweker of hij/zij het jong alvast vaak in de hand kan nemen. Hierdoor wend het jong aan mensen handen. Soms wordt hiervoor een vergoedingĀ  gevraagd omdat het wel wat tijd inneemt.
  • Twee mannetje geven naar mijn ervaring het minste problemen als huiskamervogel.
  • Je kunt bij kweker vragen of ze een jong voor je kunnen kiezen die een karakter heeft geschikt voor een huiskamervogel.

Handopvok

Als een vogel handopfok is betekend dit dat de vogel met de hand is gevoed van pap. Het met de handopvoeden van papegaai en parkiet achtige is in Nederland verboden. Met uitzondering van nood situatie, bijv. als de ouders zijn overleden of het jong is verstoten.